Spring naar inhoud

 

 

Je kindje die in je buik groeit voelt heel bijzonder. Daar wil je natuurlijk goed voor zorgen.
Aan het begin van je zwangerschap kan er een hoop op je af komen, alleen al doordat je van alles ineens niet meer mag. Geen heerlijke sushi met gerookte zalm, geen sla uit een zakje, geen filet americain meer of rauwmelkse kaas en de alcohol/sigaretten kun je ook maar beter laten staan.
En dat zijn nog enkel de voedingsmiddelen. Het lijstje met dont’s is lang genoeg.

Langzaamaan vordert je zwangerschap en bereid je je waarschijnlijk voor op de bevalling, de kraamtijd en misschien zelfs op de periode erna.
Ondertussen groeit je buik en kunnen er ook wat ongemakken ontstaan.

 

 

Waarom coaching;

Als zwangere wordt je vooral voorgelicht over de dont’s tijdens de zwangerschap, over hoe een bevalling gaat en over wat je allemaal in huis moet hebben.

We zouden haast vergeten dat zwangerschap iets heel moois is, iets natuurlijks, waarbij vrouwen al eeuwen op zichzelf vertrouwd hebben en werden geholpen door de vrouwen om hen heen. Met alle informatie om ons heen zijn we gewend geraakt om te vertrouwen op de professionals om ons heen. Zij zullen het wel weten. We zijn niet meer gewend om op ons zelf te vertrouwen en de instincten die wij in ons hebben.
Ik begeleid je terug naar je gevoel, naar je instinct.
Hierdoor weet jij tijdens je zwangerschap, de bevalling en de tijd erna precies wat goed voor jou en je kind is, waardoor het je niet overkomt maar jij aan het roer staat van jullie prille gezinsleven.

 

 

Coaching over voeding:

Niet alle ongemakken horen er nou eenmaal bij.

Met voeding kun je veel klachten ondervangen. Wist je bijvoorbeeld dat je helemaal niet vergeetachtig hoeft te worden? En dat je voedingspatroon je kan helpen om enorme vermoeidheid te verminderen of zelfs te voorkomen waardoor je ook niet meer zo’n behoefte voelt aan snaaien?
Niet alleen jij hebt profijt van een goed voedingspatroon, je kindje profiteert mee.
Door je voedingspatroon kun je er nu al voor zorgen dat je kind gewend raakt aan diverse smaken en voedingsproducten (om allergieën te voorkomen) en zorg je voor een optimale ontwikkeling van zijn hersenen. Ook kun je er tijdens je zwangerschap en tijdens de borstvoedingsperiode al voor zorgen dat je kind geen spruw krijgt.
Ik kijk graag met je mee naar je huidige voedingspatroon en geef je advies waar nog wat te winnen valt.

 

 

Coaching over zelfzorg:

Tijdens je zwangerschap kan er een compleet nieuwe wereld zich ontvouwen. Niet op de laatste plaats omdat (goed bedoelde) bemoeienissen en nieuwe informatie aan de orde van de dag zijn.
Hoe geef je dan ruimte aan je moederinstinct en blijf je nog bij jezelf? En wie ben je eigenlijk als moeder en hoe zou je willen zijn? Wat is belangrijk voor jou, hoe zou jij het willen als je het helemaal zelf mocht kiezen?
Ik coach je graag naar een zwangerschap, bevalling en het moederschap waarbij jij aan het roer staat, waarbij jij weet wat belangrijk voor jou is en waarbij je blijdschap en ontspannenheid voelt bij de keuzes die je maakt. Behalve dat ik je bevalling niet zal begeleiden, zal ik een soort doula voor je zijn.
In de laatste fase kom je niet meer naar mijn praktijk maar kom ik naar jou.

 

Wanneer dromen handen en voeten krijgen
en uit wensen leven voortkomt
dan kan men wel
van een wonder spreken