Spring naar inhoud

 

Een holistische  kijk op balans en vitaliteit.

Klachten uiten zich vaak op fysiek vlak; je voelt je bijvoorbeeld moe of futloos. Of je ervaart spanningsklachten zoals hoofdpijn, pijnlijke spieren of  buikpijn. Ook op andere manieren kan je lichaam je in de weg zitten.
Je lichaam geeft in feite aan: Stop, luister naar wat ik je vertel.

 

Aanpak:

Een coachingtraject start met een Leefstijl- en voedingsanalyse. Samen kijken we waar jij ruimte voelt voor de eerste verbeteringen in je leefstijl- en voedingspatroon. Dit doen we zodat je meer energie hebt om je andere doelen (de oorzaken) aan te pakken.  Je krijgt hierbij advies van mij maar jij weet het beste wat er bij jou past. Door zelf keuzes te maken voorkom je dat je het gevoel hebt dat je een dieet volgt en dingen niet meer mag.

 

Elke keer als we elkaar zien coach ik jou op jouw doelen en struikelblokken. Gebruikmakend van jouw kwaliteiten en mogelijkheden zetten we vervolgens een nieuwe haalbare stap. Je leefstijl wordt dus niet in een keer aangepakt, maar stap voor stap. Daardoor heeft het ook de tijd om een gewoonte te worden.

 

Tijdens de consulten gaan we aan de slag met jouw vitaliteitsdoelen. Tijdens deze consulten zijn we niet enkel met elkaar in gesprek, we komen ook in beweging met o.a. visualisaties en ankerplaten.  Mijn kracht ligt in het bovenhalen van wat er bij jou op de achtergrond speelt en waar je zelf nog niet helemaal vat op hebt gekregen. Vaak is hetgeen dat in het onderbewuste zich afspeelt leidend voor wat belangrijk is voor je. Elk consult sluiten we af met goede voornemens die concreet en haalbaar voor je zijn.

Aan het eind van het traject heb jij de tijd gehad om alle verbeteringen een plaats te geven en je eigen te maken. En omdat we niet alleen met jouw leefstijl bezig zijn geweest maar ook met je vitaliteit, heb jij je een leefstijl eigen gemaakt die je geen moeite kost, waar jij je fijn bij voelt en waar je energie uit haalt. Dat vertaald zich in hoe jij in je vel zit, hoe jij in contact staat met jezelf en de mensen om je heen. Maar ook in hoe jij keuzes maakt, omgaat met situaties etc. etc. 

 

 Aanbod:


Vrijblijvend Kennismakingsgesprek:
30 minuten
Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we wat er bij je speelt en waar je aan wil werken. Ik zal je uitleg geven over mijn werkwijze. Ook bekijken we of we een klik hebben en of de juiste persoon ben die jou verder kan helpen. Als dit het geval is maken we een vervolg afspraak.

 

Intakegesprek: Wie ben jij en waar wil je aan werken?
90 minuten
Van te voren vul je digitaal een vragenlijst is die we tijdens dit gesprek bespreken. We staan stil bij jouw wensen, motivatie en doelstellingen en starten met het stellen van de eerste doelen voor de komende periode.

 

Leefstijl-en voedingsanalyse (LVA): Aan de slag met de eerste doelen
120 minuten
Ook hier vul je van te voren digitaal een vragenlijst in. Tijdens dit consult krijg je, daar waar nodig, uitleg over voeding en advies. Tevens vindt er desgewenst een lichaamsanalyse plaats waarbij je BMI, gewicht, vetpercentage en visceraal  vetniveau gemeten wordt. Aan de hand hiervan maken we samen een plan: hierbij kijken we naar je doelstellingen en wat haalbaar voor je is.  Je gaat naar huis met een voedingsadvies en leefstijladvies die in je dagelijks leven goed in te passen is en die comfortabel voelt.

 

Consult: Concrete, haalbare stappen zorgen voor de eerste vitaliteitswinst
60 à 90 minuten

Tijdens het consult besteden we aandacht aan hoe het nu met je gaat en hoe de veranderingen je tot nu toe bevallen. We bekijken of de eerste stappen reëel en uitvoerbaar waren of dat je ze wilt bijstellen. En wat heb je nog meer nodig? Ook je vitaliteitsdoelen krijgen vanaf nu de aandacht. Aan het eind van elk consult zijn er nieuwe inzichten en maken we een concreet plan voor de komende periode.