Spring naar inhoud

 

 

– Bij stressklachten:
– Als je een gezond gewicht wil bereiken
– Als je teveel piekert
– Aanpakken van vermoeidheidsklachten
– Zicht krijgen op je missie  in het leven
-Zelf de regie houden

 


Stress
; het lijkt er bij te horen.

Op de werkvloer is het druk. Of thuis. Je werkt keihard, maar doe je het met plezier? En krijg je er wel voldoening van? Voel je je gezien en gewaardeerd?
Op dit moment werken veel van ons thuis en valt voor velen de verbinding weg met collega’s en vervagen de grenzen tussen werk en privé. Ook dit kan een hele uitdaging zijn.
Ook buiten je werk kunnen er factoren zijn die teveel van je vragen. Maar ja, het hoort er nou eenmaal bij toch? Of toch niet perse? 

Een beetje stress mag best. Het is een functionele reactie die je alert maakt en zorgt dat je prestaties kan leveren. Als je te vaak stress hebt en daarbij niet voldoende hersteltijd neemt raakt je lichaam ontregelt: je cortisol (stresshormoon) blijft afgegeven worden, het immuunsysteem raakt ontregelt, en ook je slaap is van mindere kwaliteit. Duurt deze stress te lang, dan herstel je niet meer en krijg je burn-out klachten.

Heb je last van vermoeidheid, slecht slapen, malen/piekeren, een kort lontje en/of concentratieproblemen dan is het de hoogste tijd om dit nu aan te gaan pakken.
Door coaching ontdek je waar de stress precies vandaan komt en leer je om te gaan met stressvolle situaties.
Daarnaast gaan we op zoek naar ruimte om keuzes te maken die beter bij jou passen. 

 

 

Gezond gewicht: Als je voor een langdurig resultaat wilt gaan en er genoegen mee neemt dat het een tijd kan duren voor je op je streefgewicht komt, omdat dit proces nu eenmaal zorgvuldigheid vraagt, dan coach ik je graag.
Als je een gezonde leefstijl wil ontwikkelen kan best lastig zijn; ondanks dat je zo je best doet kunnen oude gewoontes toch weer de kop op steken.
Hoe je een gezonde leefstijl ontwikkelt die voor jou werkt én blijvend is, daarbij ondersteun ik je. We focussen ons op gezond (en toch lekker!) eten, voldoende bewegen (met plezier!) en bijtijds rust en ontspanning pakken (ont-moeten).

We werken ook aan de obstakels die je ervaart en aan je motivatie en wilskracht. 
Om niet alleen je leefstijl een gezonde boost te geven, maar deze langdurig te laten werken coach ik je ook op vitaliteit. We gaan aan de slag om ook je mentale, emotionele en maatschappelijke welzijn te verbeteren.
We besteden aandacht aan positieve en ondersteunende gedachten, emoties, relaties, zelfregie en zinvol leven. 
Vooral factoren als je emotionele welzijn, tevredenheid en een doel hebben in je leven, bepalen of je lekker in je vel zit oftewel; of je je vitaal voelt.

Kortom; ik begeleid , motiveer en enthousiasmeer je om je zowel lichamelijk vitaal te voelen, als geestelijk gezond en fit.

 

Piekeren:
Wakker liggen, niet in het hier en nu kunnen zijn, het gevoel hebben dat je erg een enkele controle over hebt en dilemma’s waar je niet uit komt.
Met een paar stappen ontdek je waar je wel invloed op hebt, leer je loslaten en leer je hoe je keuzes kunt maken die voor jou goed zijn.

Aanpakken van vermoeidheidsklachten:
Als we duidelijk hebben waar de vermoeidheid vandaan komt weten we ook waar de prioriteit ligt. Als er niks medisch op de achtergrond is, is het meestal  een combinatie van voeding, beweging, spanning en ontspanning. Het hele coachtraject zal in het teken staan van alle facetten en stapsgewijs gaan we aan het werk. 

 

Zicht krijgen op je missie in het leven:
Voor de een speelt dit meer op de voorgrond dan voor de ander. Feit is; we willen allemaal de wereld iets brengen. We willen allemaal doen waar we goed in zijn. Toch hoeft het niet vanzelfsprekend te zijn dat je weet wat dat is. Wat zijn je kernwaarden, je kwaliteiten, wat kom en wil je brengen? Heb je dit duidelijk dan voelt je leven zinvol aan en dat geeft energie!

 

Zelf de regie houden:
‘ik heb mij hierbij neer te leggen, dit is wat er van mij verwacht word’. 
Tot het gaat wringen en je merkt dat wat je doet, je niet oplevert waar je naar verlangt. Dat gaat knellen, dat vreet energie en tenslotte brand je op.
Maar wat wil jij nou eigenlijk? 
Bij mij krijg je de ruimte om je emoties en je rationele denken naast elkaar te leggen en te ervaren wat beide je willen vertellen. 
We kijken naar wat je zelf kunt doen, wat je wil doen en wat je hiervoor nodig hebt.